header
Apis Amat

Knowledge unshared, is knowledge wasted
By: Pesaok Photographic

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 12-Aug-2009 19:43 Email | Share | | Bookmark
Pesaok Photographic Experimental

 
 
 
Ini antara hasil experimental yang aku dah buat time boring2...ada sebahagian yg aku buat, time aku sibuk ngan projek aku..tu tandanya aku ilang idea la tu, idea lain lak muncul..

ada jugak sebahagian hasil aku ni, aku submit kat web utk di kritik...so thanks utk derang yang telah bg komen dan kritikan kat sana...3 web yg aku hantar, Photoskool, Markas KB, dan Dunia Fotografi...kalau nak kritik n komen, join kat sana..sana byk ilmu aku dapat...

so, enjoy ngan hasil artwork aku nih yang tak seberapa nih...






Monday, 10-Aug-2009 08:36 Email | Share | | Bookmark
Hari Peladang,Penternak dan Nelayan Kebangsaan (HPPNK) 2009

 
 
 
View all 11 photos...
Dalam masa seminggu, aku work out projek ni...dalam keadaan last minute aku d bagi task utk design HPPNK ni...design aku dah siap kan beberapa bulan lepas..cuma nak tunggu approval dari client je..

Dalam masa seminggu tu jugak, aku tidur mmg kurang sgt...ada satu hari tu, cuma 15minit je..nak kata big project, takde la..tp tanggungjawab tu, takleh nak pandang ringan..walaupun nilai sesuatu projek tu(bukan HPPNK la) cuma RM 300 ke bawah, tp aku kena buat dengan sungguh2...amanah tu kena jaga...

Sabtu lepas, aku n business partner aku p Melaka p tgk org2 kami pasang bunting kat sana..patutnya Isnin ni aku pegi lagi, tgk bebudak edar flyer, tp aku kena siap certain kerja aku yang ada kat opis..so malam je la aku p Melaka...

Malangnya aku tak dapat nak p Majlis Perasmian HPPNK hari khamis ni(13/08/2009)..keluarga dari kampung datang lak..kena amik derang...

so ni sebahagian gambar yg sempat2 aku amik org2 kami buat kerja, walaupun letih tp derang still leh senyum...takde merunggut pun...bangla tu..sememang aku senang dengan derang, kerja yg disuruh, derang buat dengan TIP TOP....congratulation for them...Excellent Job...

Ni keja giler yg aku buat :
Print Flyer and Bunting : only 1 day....quantity, lebih dari 1000 unit...

Detail Mengenai HPPNK 2009:
Bertempat : MITC, Melaka
Tarikh : 10-16 Ogos 2009
Masuk : Percuma




Tuesday, 28-Jul-2009 17:18 Email | Share | | Bookmark
Experimen PhotoGrafik (Updated)

Experiment 1
Experiment 2-1
Experiment 2-2
View all 5 photos...
Time takde kerja, or time aku boring, or time aku datang ilham buat kerja editing gambar, aku akan buat a few editing yang aku rasa aku nak buat...kadang2 tu bukan ape, tgh dok melayan rokok lam jamban kadang, datang ilham la, teori la, tu yang buat aku rush giler utk try...tapi tak suma ilham or idea or teori yang aku terpikir tu, menjadi..ada gak yang kurang menjadi..nama dah blaja kan...kompom kalau ada 10 tu, 0.5784 la yang jadi...

so buat masa sekarang ni, aku previewkan first photografik aku ni ha...gambar sebelum dan selepas...harap2 korang dapat bagi komen yang membina...hehehe....

selamat melihat...



X-periment Terkini :






-Pesaok-


Tuesday, 21-Jul-2009 17:27 Email | Share | | Bookmark
Sessi Fotografi bersama Datuk Rohani

 
 
 
View all 10 photos...


Kali ni, aku n the geng, p buat photoshoot kat kementerian pertanian. shoot gambar Datuk Rohani, Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani. sekali ngan staff kat situ sekali la...lain sikit dari photoshoot biasa aku buat...ye la..ngan model2, aku leh giler2...tp time ni, kena sopan sikit..(sopan la sgt..)

Time shoot tu, Datuk Rohani mmg simple nyer person la..just nice...senang hati aku buat kerja kali..padahal mmg aku penah buat kerja ngan dia pun..hheheh...make up, aku bawakkan Ruby utk make up kan Datuk Rohani ni...

Cuma shooting kali ni, takde la nak kata shoot gambar formal sgt..kira santai nyer photoshoot la..ye la, tak nak bg stress dalam shooting ni...sekali dalam proses photoshoot ni, anak dia..yang byk tolong den...Thanks Sharil...Adik aku lak, tak amik video, tp amik gambar aku n ruby berkerja..(bidan terjun...)..

Kebiasaan time aku shoot, mmg gemar giler buat aksi baring2..ingat aku taknak buat aksi tu time shooting kali ni...takde nyer, baring gak aku kat karpet..nasib karpet..sedap la sikit..slalu kat batu la, jalan tar la, tanah la, kat daun kering la..lopak la..hehe...

tak kira la mana aku nak baring...janji aku dapat angle cantik..yang penting, time shoot, mmg riuh la tingkat 16 tu...oh..tak ketinggalan, dalam shooting tu, Timbalan Menteri 2 pun ada, Datuk Johari...

Anyway, Thanks to Datuk Rohani and staff sebab bagi peluang pada saya ni, utk shoot gambar Datuk...To Sharil, i really enjoy working with u...tunggu hasil photoshoot ni tak lama lagi...hehehe

So a few gambar yang aku shoot..sekali ngan aksi sengal aku....hheheh....

Detail:
Photographer : Apis Amat
Make Up : Ruby...




Monday, 20-Jul-2009 10:00 Email | Share | | Bookmark
Penjelajahan FDM di Tasik Perdana,Kolumpo....

Penjelajahan Tasik Perdana
 
 
View all 9 photos...

Penjelajahan FDM ke Tasik Perdana

Last Sunday (chewah...omputih lak...hheeh...)aku n the gang wat outing kat TP...siap ada model lelaki lagi tu..hehe....aku yang jenis tak pernah amik utk lelaki, so kira subjek baru utk aku la..

So nak jadikan cerita, model lelaki tu, nama dia Fauzi, aku panggil Fau je..bukan fau-fau..hehe...enjoy gak ngan dia..senang aku kerja ngan dia..dia mudah bagi pose...tinggi,tinggi..muke mmg jantan la..hehehe...(aku straight haa...tok sah pikir lain2..)

so time shoot tu, tetiba dia buat aksi panjat memanjat kat tiang ape ntah...risau gak aku tgk, kang tombang kang, sapa nak jawab...huhu..dia kata ape tau, kalau photog leh buat aksi stunt (a.k.a. melampau) takkan model takleh...tu yang dia p buat tu...

so, time dia panjat, aku shoot...lepas dia turun, dengan tersipu2 dia kata kat kiteorg, "Sluar aku koyak,wey...."..... Apa lagi...gelak besar laa...panjat lagi..nasib ada sluar spare...kalau tak, teringat aku ngan citer Pendekar Bujang Lapok...hehehe....

So, apa2 pun..nak tutup citer ni, aku n the geng mmg enjoy..walaupun aku kurang ganas amik gambar time tu, sebab ketiadaan member photog lain...(korang mmg la...biarkan aku sensorang..tak syg kat aku la tu....huhuhuhu....)....yang penting, Fau tadi, mmg aku seronok amik gambar dia...model ompuan, korang tgk korang dah tau dah...hehehe....

so..Enjoy tgk pic aku ni..yang aku dah edit dan lom edit....hehe


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net